Ugn: 180°
ca 10 st
Du behöver:
120 g blockchoklad
100 g smör
1 1/4 dl socker
1 dl vetemjöl
1/2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 ägg
75 g mörk choklad
Frosting:
4 msk rumsvarmt smör
100 g cream cheese
5 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
Gör så här:
- Smält smöret och blockchokladen i en kastrull på spisen.
- Blanda mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Tillsätt ett ägg i taget i mjölblandningen och vispa.
- Häll chokladblandningen över smeten och blanda försiktigt.
- Hacka chokladen grovt och rör försiktigt ner dem i smeten. Ställ muffinsformar i en muffinsplåt och fyll formarna.
- Grädda i ca 20 minuter!
- Vispa smöret krämigt med elvisp. Tillsätt cream cheese och vispa fluffigt.
- Häll i vaniljsockret och florsockret, lite i taget. Vispa till en slät massa.
- Låt stå en stund i kylskåpet!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar