fredag 3 juni 2011

Choklad och jordgubbsmarängkakor

Ugn: 175°
ca 20 st

Ingredienser:
2 1/4 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
100 g smör
1/2 dl strösocker
1/2 äggula

Fyllning:
1 äggvita
1 dl strösocker
1-2 dl finhackade jordgubbar 


Gör så här:

Sikta samman mjöl och kakao. Hacka samman med socker, smör och äggula. Svep in i plastfolie och låt vila minst en timme i kylen.

Kavla ut degen mellan plastfolie eller bakplåtspapper, till en rektangulär platta.

Vispa äggvitan till skum. Tillsätt sockret under vispning och fortsätt vispa till ett krämigt "raklödder". Gör man det över sjudande vattenbad blir skummet segare och mer hållbart.


Bred över marängsmeten och häll på de hackade jordgubbarna och rulla samman som en rulltårta. Rulla in i plastfolie, lägg på skärbräda och låt vila ca 15 minuter i kylen. Sätt på ugnen på 175°.

Skär degen med vass kniv i centimetertjocka skivor. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda 10-12 minuter.


Ät och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar