tisdag 7 februari 2012

Brownies

Det här receptet kommer från Barnens kokbok och det ska egentligen vara nötter i men det tog inte jag. Det blev gott ändå! Baka på och lycka till!

Ugn: 180°C

Ingredienser:
90 g mörk choklad
125 g smör
2 dl vetemjöl
1/3 dl kakao
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
4 dl farinsocker
1 nypa salt

Recept:
  • Sätt ugnen på 180°C. Klä en medelstor långpanna.
  • Bryt chokladen i bitar i en skål och häll i smöret. Smält smöret och chokladen i en micro eller i vattenbad.
  • Sikta mjöl, kakao, bakpulver och salt i en separat skål.
  • Vispa äggen i en tredje skål och tillsätt socker och vaniljsocker. Rör tills de precis har blandats.
  • Blanda i den smälta chokladen i äggsmeten och häll i mjölblandningen. Något mjöl ska inte synas.
  • Häll i smeten i långpannan och grädda i ugnen i ca 25 minuter. Låt kakan svalna innan den skärs i fyrkanter.


    Kringlan

    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar