Det här receptet kommer från Barnens kokbok och det ska egentligen vara nötter i men det tog inte jag. Det blev gott ändå! Baka på och lycka till!
Ingredienser:
90 g mörk choklad
125 g smör
2 dl vetemjöl
1/3 dl kakao
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
4 dl farinsocker
1 nypa salt
Recept:
- Sätt ugnen på 180°C. Klä en medelstor långpanna.
- Bryt chokladen i bitar i en skål och häll i smöret. Smält smöret och chokladen i en micro eller i vattenbad.
- Sikta mjöl, kakao, bakpulver och salt i en separat skål.
- Vispa äggen i en tredje skål och tillsätt socker och vaniljsocker. Rör tills de precis har blandats.
- Blanda i den smälta chokladen i äggsmeten och häll i mjölblandningen. Något mjöl ska inte synas.
- Häll i smeten i långpannan och grädda i ugnen i ca 25 minuter. Låt kakan svalna innan den skärs i fyrkanter.
Kringlan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar