Ugn: 180°C
Varmluft: 160°C
Ca: 40 st
Ingredienser:
125 g rumsvarmt smör
165 g mörkt muscovadoråsocker
1 ägg
260 g mjöl
1/2 tsk bakpulver
1 dl kakao
200 smält mörk choklad
strössel
Recept:
- Vispa smör, socker och ägg med en elvisp till en slät smet. Rör i siktade torra ingredienser i två omgångar.
- Knåda degen på mjölat arbetsyta tills den är smidig, kavla den mellan två smörpapper tills den är 1/2 cm tjock. Täck degen och ställ kallt i 30 minuter.
- Värm ugnen till 180°C eller 160°C i varmluftsugn. Lägg bakplåtspapper på några plåtar.
- Använd hjärtformar för att trycka ut degen till hjärtan. Lägg på plåtar.
- Grädda i 10-12 minuter. Låt dem svalna på plåtarna.
- Bred smält choklad ovanpå kakorna och häll på strössel. Klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar