onsdag 15 februari 2012

Hjärtformade chokladkakor

De här finfina kakorna bakade min lillasyrra till vårt gemensamma kafé på alla hjärtans dag! De blev hur goda som helst. Mums

Ugn: 180°C
Varmluft: 160°C
Ca: 40 st

Ingredienser:
125 g rumsvarmt smör
165 g mörkt muscovadoråsocker
1 ägg
260 g mjöl
1/2 tsk bakpulver
1 dl kakao
200 smält mörk choklad
strössel

Recept:
  • Vispa smör, socker och ägg med en elvisp till en slät smet. Rör i siktade torra ingredienser i två omgångar.
  • Knåda degen på mjölat arbetsyta tills den är smidig, kavla den mellan två smörpapper tills den är 1/2 cm tjock. Täck degen och ställ kallt i 30 minuter.
  • Värm ugnen till 180°C eller 160°C i varmluftsugn. Lägg bakplåtspapper på några plåtar.
  • Använd hjärtformar för att trycka ut degen till hjärtan. Lägg på plåtar.
  • Grädda i 10-12 minuter. Låt dem svalna på plåtarna.
  • Bred smält choklad ovanpå kakorna och häll på strössel. Klart!
Kringlan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar