torsdag 26 januari 2012

Chokladmuffins

Hej! Nu har jag för första gången provat att baka glutenfritt! Min lillasyster ska ha kalas imorgon och då är det en som ska komma som inte tål gluten. Om du inte vill göra glutenfria muffins så är det bara att ersätta den glutenfria fin mixen med vanligt vetemjöl! 

Ugn: 200°C
Varmluft 175°C
 Ca: 15 st 

Ingredienser:
De blev faktiskt riktigt goda!
100 g margarin eller smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 kryddmått salt
4 msk kakao
2 dl glutenfri fin mix
1/2 tsk bakpulver

Recept:
Ställ papperformar i en muffinsplåt eller på en plåt. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de övriga ingredienserna. Blanda till sist i matfettet. Fördela smeten i formarna. Fyll dem inte mer än 3/4. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Klart!

Kringlan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar