onsdag 11 januari 2012

Vaniljhorn

Tuutelituuut! Nu är det det dags för horn!

Ugn: 175°
Ca 40 st

Ingredienser:
3 1/2 - 4 dl vetemjöl
150 g smör
1 msk vaniljsocker

Garnering:
3 msk jordgubbskulor eller socker
  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda snabbt samman mjöl (spara lite till utbakning), smör och vaniljsocker. låt degen vila en stund i kylskåp.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 40 bitar. Rulla till smala längder, ca 6 cm långa. De skall vara något tjockare i mitten. Böj dem till horn och lägg på bakplåtspappersklädd plåt.
  3. Grädda i ugnen 8-10 minuter.
  4. Vänd kakorna, när de är nygräddade, i strössel eller socker.
Nu är det bara att tuta på! Kringlan

    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar